Název:
Medzinárodný obchod s kávou a nové trendy
Překlad názvu:
International coffee trade and new trends
Autoři:
Halušková, Katarína ; Müller, David (vedoucí práce) ; Bolotov, Ilya (oponent) Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2015
Jazyk:
slo
Nakladatel: Vysoká škola ekonomická v Praze
Abstrakt: [slo][cze][eng] Bakalárska práca sa zameriava na odhad smerovania medzinárodného trhu s kávou so zameraním na sustainable coffee (dlhodobo udržateľnú kávu) a Fair Trade kávu. Zohľadňujeme produkciu, export, spotrebu, ceny kávy a vplyv certifikátov kávy. Cieľom tejto práce je analýza súčasného a odhad vývoja budúceho trhu s kávou. Práca sa zameriava na otázky, kde sa môže očakávať nasýtenie úrovne spotreby a kde je možné zvyšovanie spotreby kávy, a tým spôsobený nárast obchodovania s ňou. Výsledky tejto práce zahŕňajú prehľad trhu s kávou a poukazujú na nové trendy v obchodovaní s ňou.Bakalářská práce se zaměřuje na odhad směrování mezinárodního trhu s kávou se zaměřením na sustainable coffee (dlouhodobě udržitelnou kávu) a Fair Trade kávu. Zohledňujeme produkci, export, spotřebu, ceny kávy a vliv certifikátů kávy. Cílem této práce je analýza současného a odhad vývoje budoucího trhu s kávou. Práce se zaměřuje na otázky, kde lze očekávat nasycení úrovně spotřeby a kde je možné zvyšování spotřeby kávy, a tím způsobený nárůst obchodování s ní. Výsledky této práce zahrnují přehled trhu s kávou a poukazují na nové trendy v obchodování s ní.The bachelor thesis is focused on the estimation of international coffee trade with a highlight on sustainable coffee and Fair Trade. Production, export, consumption, coffee prices and impact of certificates are taken into consideration. The aim of this thesis is to analyse present and estimate future development of coffee market, where can we expect the production saturation and where is it possible to increase coffee consumption. The results give an outlook on coffee trade and new paradigms on coffee trade.
Klíčová slova:
dlhodobo udržateľná káva; Fair Trade; obchod s kávou; coffee trade; Fair Trade; sustainable coffee
Instituce: Vysoká škola ekonomická v Praze
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Dostupné v digitálním repozitáři VŠE. Původní záznam: http://www.vse.cz/vskp/eid/49971