Název:
Zařazení fermentovaných mléčných výrobků v dietě žáků 2. stupně ZŠ a úroveň znalostí o nich
Překlad názvu:
The inclusion of fermented dairy products in the diet of pupils in primary schools and the level of knowledge about them
Autoři:
SAMCOVÁ, Markéta Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2016
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Zařazení fermentovaných mléčných výrobků v dietě žáků 2. stupně ZŠ a úroveň znalostí o nich se skládá z teoretické a praktické části. Teoretická část je zaměřena na informace o různých druzích mléka, procesech a typů fermentace, fermentovaných mléčných výrobcích, především ve výživě dětí ve školním věku, výživových doporučení, výživových zvyklostí žáků. Dále jsou v teoretické části zahrnuty všeobecné informace o významu mléčných výrobků pro lidský organismus a o komplikacích spojených s jeho konzumací. The inclusion of fermented dairy products in the diet of 2nd grade elementary school and the level of knowledge about them consists of theoretical and practical parts . The theoretical part is focused on information about different types of milk , processes and types of fermentation , fermented milk products , particularly in the nutrition of children of school age , nutritional recommendations , dietary habits of students . Furthermore, the theoretical part includes general information about the importance of dairy products in the human body and the complications associated with its consumption.
Klíčová slova:
dieta; fermentované mléčné výrobky; znalosti; žák; diet; fermented dairy products; knowledge; pupil Citace: SAMCOVÁ, Markéta. Zařazení fermentovaných mléčných výrobků v dietě žáků 2. stupně ZŠ a úroveň znalostí o nich. České Budějovice, 2016. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Pedagogická fakulta
Instituce: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v digitálním repozitáři JČU. Původní záznam: http://www.jcu.cz/vskp/39730