Original title:
Zařazení fermentovaných mléčných výrobků v dietě žáků 2. stupně ZŠ a úroveň znalostí o nich
Translated title:
The inclusion of fermented dairy products in the diet of pupils in primary schools and the level of knowledge about them
Authors:
SAMCOVÁ, Markéta Document type: Bachelor's theses
Year:
2016
Language:
cze Abstract:
[cze][eng] Zařazení fermentovaných mléčných výrobků v dietě žáků 2. stupně ZŠ a úroveň znalostí o nich se skládá z teoretické a praktické části. Teoretická část je zaměřena na informace o různých druzích mléka, procesech a typů fermentace, fermentovaných mléčných výrobcích, především ve výživě dětí ve školním věku, výživových doporučení, výživových zvyklostí žáků. Dále jsou v teoretické části zahrnuty všeobecné informace o významu mléčných výrobků pro lidský organismus a o komplikacích spojených s jeho konzumací. The inclusion of fermented dairy products in the diet of 2nd grade elementary school and the level of knowledge about them consists of theoretical and practical parts . The theoretical part is focused on information about different types of milk , processes and types of fermentation , fermented milk products , particularly in the nutrition of children of school age , nutritional recommendations , dietary habits of students . Furthermore, the theoretical part includes general information about the importance of dairy products in the human body and the complications associated with its consumption.
Keywords:
diet; fermented dairy products; knowledge; pupil; dieta; fermentované mléčné výrobky; znalosti; žák Citation: SAMCOVÁ, Markéta. Zařazení fermentovaných mléčných výrobků v dietě žáků 2. stupně ZŠ a úroveň znalostí o nich. České Budějovice, 2016. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Pedagogická fakulta
Institution: University of South Bohemia in České Budějovice
(web)
Document availability information: Fulltext is available in the Digital Repository of University of South Bohemia. Original record: http://www.jcu.cz/vskp/39730