Název:
Vývoj spotřeby mléka a mléčných produktů
Překlad názvu:
Consumption of Milk and Dairy Products
Autoři:
BULANTOVÁ, Veronika Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2015
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Bakalářská práce popisuje složení kravského mléka a uvádí nutriční význam mléka a mléčných výrobků ve výživě lidí. Práce rozděluje a definuje jednotlivé druhy mléčných výrobků. Dále se zabývá vývojem spotřeby mléka a mléčných výrobků v jednotlivých letech v České republice a Evropské unii, včetně uvedení významných negativních faktorů ovlivňujících jejich spotřebu. Zaměřuje se také na inovační směry, které se týkají nových trendů v oblasti balení.The Bachelor's thesis describes the composition of cow's milk and states the nutritional importance of milk and dairy products in human diet. The thesis specifies and defines individual types of dairy products. Furthermore, it concentrates on how the annual consumption of milk and dairy products in the Czech Republic and European Union changed during history. The thesis also mentions important negative factors influencing this consumption. Finally, the thesis focuses on innovative ways related to new trends in packaging.
Klíčová slova:
inovace; mléko; mléčné výrobky; spotřeba; trendy; výživa; consumption; dairy products; innovation; milk; nutrition; trends Citace: BULANTOVÁ, Veronika. Vývoj spotřeby mléka a mléčných produktů. České Budějovice, 2015. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Instituce: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v digitálním repozitáři JČU. Původní záznam: http://www.jcu.cz/vskp/37679