Original title:
Vývoj spotřeby mléka a mléčných produktů
Translated title:
Consumption of Milk and Dairy Products
Authors:
BULANTOVÁ, Veronika Document type: Bachelor's theses
Year:
2015
Language:
cze Abstract:
[cze][eng] Bakalářská práce popisuje složení kravského mléka a uvádí nutriční význam mléka a mléčných výrobků ve výživě lidí. Práce rozděluje a definuje jednotlivé druhy mléčných výrobků. Dále se zabývá vývojem spotřeby mléka a mléčných výrobků v jednotlivých letech v České republice a Evropské unii, včetně uvedení významných negativních faktorů ovlivňujících jejich spotřebu. Zaměřuje se také na inovační směry, které se týkají nových trendů v oblasti balení.The Bachelor's thesis describes the composition of cow's milk and states the nutritional importance of milk and dairy products in human diet. The thesis specifies and defines individual types of dairy products. Furthermore, it concentrates on how the annual consumption of milk and dairy products in the Czech Republic and European Union changed during history. The thesis also mentions important negative factors influencing this consumption. Finally, the thesis focuses on innovative ways related to new trends in packaging.
Keywords:
consumption; dairy products; innovation; milk; nutrition; trends; inovace; mléko; mléčné výrobky; spotřeba; trendy; výživa Citation: BULANTOVÁ, Veronika. Vývoj spotřeby mléka a mléčných produktů. České Budějovice, 2015. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Institution: University of South Bohemia in České Budějovice
(web)
Document availability information: Fulltext is available in the Digital Repository of University of South Bohemia. Original record: http://www.jcu.cz/vskp/37679