Název:
Aspekty výběru potravin u studentů PF JU v Českých Budějovicích
Překlad názvu:
Aspect of food choice for students of the Faculty od Education at the University of South Bohemia in Czech Budweis
Autoři:
BAVLOVIČ, Michal Typ dokumentu: Diplomové práce
Rok:
2016
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Diplomová práce se zabývá tématem Aspekty výběru potravin u studentů PF JU v Českých Budějovicích. Cílem práce bylo zmapovat aspekty ovlivňující výběr potravin u studentů Pedagogické fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích. Cílem bylo porovnat, zda cena potravin přímo úměrně souvisí s jejich kvalitou. Zjistit které aspekty při výběru potravin studenti preferují. Zmapovat rozdíly při výběru potravin u studentů oboru Výchovy ke zdraví oproti studentům oboru Informační technologie Pedagogické fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích. Teoretická část práce je zaměřená na přiblíženíhistorie potravin, které faktory ovlivňují výběr potravin, zásady zdravé výživy a také přiblížení testů, které hodnotí kvalitu potravin. Praktická část je věnována vlastnímu výzkumu, kdy za pomoci dotazníků byly zjišťovány aspekty výběru potravin u studentů pedagogické fakulty JU. Data byla následně statisticky vyhodnocena a vyvozen závěr diplomové práce.Theme of diploma thesis is Aspects of choosing food by students of Faculty of Education of University of South Bohemia in České Budějovice. Aim of thesis is to discover aspects which influence choosing food by students of Faculty of education of University of South Bohemia in České Budějovice. Aim is to compare wether price is directly proportional to quality. Discover which aspects of choosing food students prefer. Find out differences of choosing food by students of program Education for health and on the contrary students of Information technology on Faculty of Education of University of South Bohemia in České Budějovice. Theoretical part of thesis is aimed to history of food, factors which influence choosing of food, principles of healthy nutrition and insight of tests which evaluate quality of food. Practical part is aimed to research. With using questionnaire were discovered aspects choosing food by students of Faculty of Education of University of South Bohemia. Data was statistically evaluated and the conclusion of thesis was deduced
Klíčová slova:
aspekty výběru potravin; historie potravin; testy potravin; zásady zdravé výživy; aspects of choosing food; history of food; principles of healthy nutrition; tests of food Citace: BAVLOVIČ, Michal. Aspekty výběru potravin u studentů PF JU v Českých Budějovicích. České Budějovice, 2016. diplomová práce (Mgr.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Pedagogická fakulta
Instituce: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v digitálním repozitáři JČU. Původní záznam: http://www.jcu.cz/vskp/36190