Original title:
Provozní analýza gastronomického zařízení v Řecku
Translated title:
Operational analysis of catering establishment in Greece
Authors:
Dušková, Veronika ; Mlejnková, Lena (advisor) ; Netková, Jarmila (referee) Document type: Bachelor's theses
Year:
2013
Language:
cze Publisher:
Vysoká škola ekonomická v Praze Abstract:
[cze][eng] Cílem bakalářské práce je analýza vybraného gastronomického zařízení v Řecku, spojená s charakteristikou jeho provozu, analýzou jídelního lístku a porovnáním s konkurencí, s jejichž pomocí lze nalézt silné a slabé stránky podniku. Práce je rozdělena do pěti kapitol. První část se zabývá obecným vymezením pojmů z oboru stravovacích služeb. Druhá kapitola je zaměřena na charakteristiku Řecké republiky a řecké a krétské gastronomie. V třetí kapitole lze nalézt charakteristiku ostrova Kréta a lokality gastronomického zařízení spolu s analýzou jeho konkurence. Čtvrtá část se zabývá charakteristikou provozu podniku a pátá kapitola poskytuje návrhy na zlepšení do budoucnosti.The aim of this bachelor thesis is to compose an operational analysis of a catering establishment in Greece including characteristics of the business, comparism to its competitors and menu analysis. The thesis is divided into five parts. The first part consists of general definitions of terms in catering industry. The second part focuses on providing with information about Greece, greek and cretan cuisine. The third chapter includes information about Crete and locality of the catering establishment together with competition analysis. The fourth part deals with business characteristic, menu analysis and SWOT analysis. The last chapter suggests possible improvements into the future.
Keywords:
Catering establishment; Operational analysis; Tourism; Cestovní ruch; Provozní analýza; Stravovací zařízení
Institution: University of Economics, Prague
(web)
Document availability information: Available in the digital repository of the University of Economics, Prague. Original record: http://www.vse.cz/vskp/eid/41170