Original title:
Aplikace metod finanční analýzy na stravovací zařízení
Translated title:
Methods of the financial analysis used for a catering facility
Authors:
Stibůrková, Michaela ; Kondrashov, Alexey (advisor) ; Mlejnková, Lena (referee) Document type: Bachelor's theses
Year:
2013
Language:
cze Publisher:
Vysoká škola ekonomická v Praze Abstract:
[cze][eng] Tato bakalářská práce je zaměřena na zhodnocení finanční situace restaurace pomocí metod finanční analýzy. Analyzovaný podnik je z finančního hlediska zajímavý zejména tím, že po dobu monitorovaného období (roky 2008 až 2012) vykazuje záporný hospodářský výsledek, tudíž i vlastní kapitál. Nicméně, výsledky hodnocení finanční situace podniku ukazují, že se management podniku snaží o zlepšení finanční situace.This bachelor's thesis is focused on the evaluation of the financial situation of the restaurant using methods of the financial analysis. The company subjected to the study is interesting from the financial point, because it shows negative Net Profit (during the years 2008 to 2012), which means negative equity, too. Nevertheless, the results of the financial analysis show that the management of the company is trying to improve the financial situation of the restaurant.
Keywords:
financial analysis; ratios; restaurant; finanční analýza; poměrové ukazatele; restaurace
Institution: University of Economics, Prague
(web)
Document availability information: Available in the digital repository of the University of Economics, Prague. Original record: http://www.vse.cz/vskp/eid/40999