Název:
Aplikace metod finanční analýzy na stravovací zařízení
Překlad názvu:
Methods of the financial analysis used for a catering facility
Autoři:
Stibůrková, Michaela ; Kondrashov, Alexey (vedoucí práce) ; Mlejnková, Lena (oponent) Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2013
Jazyk:
cze
Nakladatel: Vysoká škola ekonomická v Praze
Abstrakt: [cze][eng] Tato bakalářská práce je zaměřena na zhodnocení finanční situace restaurace pomocí metod finanční analýzy. Analyzovaný podnik je z finančního hlediska zajímavý zejména tím, že po dobu monitorovaného období (roky 2008 až 2012) vykazuje záporný hospodářský výsledek, tudíž i vlastní kapitál. Nicméně, výsledky hodnocení finanční situace podniku ukazují, že se management podniku snaží o zlepšení finanční situace.This bachelor's thesis is focused on the evaluation of the financial situation of the restaurant using methods of the financial analysis. The company subjected to the study is interesting from the financial point, because it shows negative Net Profit (during the years 2008 to 2012), which means negative equity, too. Nevertheless, the results of the financial analysis show that the management of the company is trying to improve the financial situation of the restaurant.
Klíčová slova:
finanční analýza; poměrové ukazatele; restaurace; financial analysis; ratios; restaurant
Instituce: Vysoká škola ekonomická v Praze
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Dostupné v digitálním repozitáři VŠE. Původní záznam: http://www.vse.cz/vskp/eid/40999