Original title:
Ponuka bioproduktov a zdravej výživy v hotelovom ubytovaní
Translated title:
The offer of organic products and healthy diet in hotel accommodation
Authors:
Bôriková, Michaela ; Mlejnková, Lena (advisor) ; Valentová, Jana (referee) Document type: Bachelor's theses
Year:
2014
Language:
slo Publisher:
Vysoká škola ekonomická v Praze Abstract:
[slo][cze][eng] Cieľom bakalárskej práce je analyzovať ponuku stravovacích služieb nachádzajúcich sa vo vybraných hotelových zariadeniach vyšších tried, z pohľadu uplatnenia nových výživových trendov. Za účelom jeho dosiahnutia bola uskutočnená kvalitatívna analýza. Tá zahrňuje objektívne hodnotenie vybraných hotelových a stravovacích zariadení a taktiež terénny výskum, ktorého súčasťou bolo osobné dotazovanie zodpovedných osôb v jednotlivých prevádzkach. Práca tiež obsahuje základnú charakteristiku najvýznamnejších dodávateľov a výrobcov biopotravín a výrobkov zdravej výživy, s ktorými vybrané hotelové zariadenia spolupracujú. V závere je na základe zistených informácií predpovedaný i budúci vývoj v stravovacích návykoch klientov a ich vplyve na ponuku stravovacích služieb.Cílem bakalářské práce je analyzovat nabídku stravovacích služeb nacházejících se ve vybraných hotelových zařízeních vyšších tříd, z pohledu uplatnění nových výživových trendů. Za účelem dosažení tohoto cíle byla provedena kvalitativní analýza. Ta zahrnuje objektivní hodnocení vybraných hotelových a stravovacích zařízení a také terénní výzkum, jehož součástí bylo osobní dotazování odpovědných osob v jednotlivých provozovnách. Práce také obsahuje základní charakteristiku nejvýznamnějších dodavatelů a výrobců bioproduktů a výrobků zdravé výživy, se kterými vybrané hotelové zařízení spolupracují. V závěru je na základě zjištěných informací odhadován i budoucí vývoj ve stravovacích návycích klientů a jejich vlivu na nabídku stravovacích služeb.The aim of the bachelor thesis is to analyze the offer of food and beverage services in selected upper market hotel facilities. The attention is focused on new nutritional trends. There was used a qualitative analysis in order to achieve the aim. It includes objective assessment of selected hotel facilities and their food and beverage servicies. The thesis also presents basic characteristics of the most important suppliers and producers of organic and healty products, which cooperate with hotels. The last part of the thesis evaluates the analysis of the offer of organic and healthy products. It also includes ananticipating future development in eating habits of clients and the impact on food and beverage services.
Keywords:
bioproducts; food and beverage service; healthy diet; hotel accommodation; bioprodukty; stravovací služby; ubytovací zařízení; zdravá výživa
Institution: University of Economics, Prague
(web)
Document availability information: Available in the digital repository of the University of Economics, Prague. Original record: http://www.vse.cz/vskp/eid/46127