Název:
Resveratrol
Překlad názvu:
Resveratrol
Autoři:
Šmidrkal, J. ; Filip, V. ; Prekop, J. ; Kolouchová, I. ; Melzoch, K. ; Harmatha, Juraj Typ dokumentu: Příspěvky z konference Konference/Akce: Vitamins 2004, Targeted Nutritional Therapy, Pardubice (CZ), 2004-09-13 / 2004-09-15
Rok:
2004
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Resveratrol je polyfenol (3,4',5-trihydroxystilben), který je obsažen v hroznech révy vinné a rovněž ve víně jako nápoji. Uvádí se, že úzce souvisí s tzv. francouzským paradoxem. Předpokládá se rovněž, že kromě resveratrolu jsou též účinné další látky, a to zejména pterostilben a pinosylvin.Resveratrol is a polyphenolic stilbenoid present in Vitis vinifera, as well as in wine, and is responsible for the "French paradox". It is assumed that its derivatives pterostilben and pinosylvin may display similar activities.
Klíčová slova:
pinosylvin; pterostilben; resveratrol Číslo projektu: CEZ:AV0Z4055905 (CEP) Zdrojový dokument: Vitamins 2004, Targeted Nutritional Therapy, ISBN 80-7194-644-3
Instituce: Ústav organické chemie a biochemie AV ČR
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Dokument je dostupný v příslušném ústavu Akademie věd ČR. Původní záznam: http://hdl.handle.net/11104/0009317