Original title:
Podnikatelský plán
Translated title:
Business Plan
Authors:
Říha, Martin ; Kovář, František (advisor) ; Trachta, Václav (referee) Document type: Master’s theses
Year:
2014
Language:
cze Publisher:
Vysoká škola ekonomická v Praze Abstract:
[cze][eng] Diplomová práce je zaměřena na zpracování podnikatelského záměru s cílem založit nové restaurační zařízení. Práce je rozdělena na dvě části. Teoretická část se zabývá obecnými podmínkami, které musí podnikatel splnit, než začne podnikat. Nechybí zde ani přesný postup, kterého by se měl podnikatel držet, aby byl jeho podnikatelský plán sestaven správně a obsahoval všechny náležitosti. Praktická část se věnuje samotné realizaci podnikatelského plánu, ve které nalezneme detailní popis podnikatelské činnosti spolu s několika analýzami, na základě kterých je posuzována životaschopnost zvoleného záměru.This thesis is focused on processing of the entrepreneurial purpose with the aim to establish a new restaurant. The work has been divided into two parts. The theoretical part deals with general conditions, which an entrepreneur have to comply with before starting doing his own business. There is also a specific method that should the entrepreneur follow in order to draw up his plan correctly including all the requirements. The practical part is engaged in the implementation of the entrepreneurial plan itself where there is a detailed description of entrepreneurial activities with a few analyses. Viability of the chosen intention is assessed on the basis of these analyses.
Keywords:
Business; Business plan; Customers; Entrepreneur; Financial analysis; Restaurant; Finanční analýza; Podnikatel; Podnikatelský plán; Restaurace; Zákazníci; Živnost
Institution: University of Economics, Prague
(web)
Document availability information: Available in the digital repository of the University of Economics, Prague. Original record: http://www.vse.cz/vskp/eid/45424