Original title:
Analýza rizik při výrobě piva
Translated title:
Risk analysis of quality management system: production of beer
Authors:
Šímová, Markéta ; Plášková, Alena (advisor) ; Hykš, Ondřej (referee) Document type: Master’s theses
Year:
2014
Language:
cze Publisher:
Vysoká škola ekonomická v Praze Abstract:
[cze][eng] Cílem práce je zjistit nejčastěji se vyskytující rizika při výrobě piva a následná aplikace metod analýzy rizik v konkrétním vybraném pivovaru. Práce se zaobírá popisem analýzy rizik a dále je zaměřena na metodu HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points). Výstupem mé diplomové práce je zhodnocení výchozího stavu systému HACCP ve vybraném pivovaru a následné navržení možných zlepšení. Dále je poskytnuto i srovnání s kapacitně větším pivovarem.The objective of my final thesis is to ascertain the occurence of the most frequent risks during production of beer and the aplication of risk analysis methods in concrete brewery. The text deals with description of risk analysis and is aimed on HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points). The outcome of the text is to evaluate starting position of HACCP in concrete brewery and to make suggestion of improvements. Furthermore, there is a comparision with other and much bigger brewery in my final thesis.
Keywords:
Beer; HACCP; Risk; HACCP; Pivo; Riziko
Institution: University of Economics, Prague
(web)
Document availability information: Available in the digital repository of the University of Economics, Prague. Original record: http://www.vse.cz/vskp/eid/46387