Název:
Optimalizace marketingového mixu sportovního zařízení
Překlad názvu:
Optimization of Marketing Mixes in Sports Facilities
Autoři:
Hejdová, Anežka ; Kotáb, Jiří (vedoucí práce) ; Krpálek, Ladislav (oponent) Typ dokumentu: Diplomové práce
Rok:
2014
Jazyk:
cze
Nakladatel: Vysoká škola ekonomická v Praze
Abstrakt: [cze][eng] Cílem této práce je navrhnout optimalizaci marketingového mixu ve sportovním zařízení s důrazem na zlepšení marketingové komunikace a portfolia služeb tak, aby bylo dosaženo vyšší konkurenceschopnosti podniku, růstu návštěvnosti podniku a zvýšení spokojenosti zákazníků. Optimalizace je navržena na základě provedené analýzy marketingového mixu. Teoretická část práce definuje marketingový mix, oblast služeb, sportovní produkt, CRM, CEM a prostředí podniku. V praktické části je nejprve představeno squash centrum, ve kterém analýza probíhala a na základě teoretických znalostí proveden rozbor a zhodnocení marketingové činnosti tohoto centra. Pro získání informací potřebných k analýze byl použit kvantitativní výzkum, konkrétně písemné dotazování u zákazníků. S vedením squash centra byly provedeny neformální rozhovory. Výsledkem práce je formulace několika doporučení pro zkoumané squash centrum v oblasti marketingu s možností využití těchto výsledků ve sportovních zařízeních tohoto typu všeobecně.The goal of this thesis is to optimize current marketing mixes in sports facilities. As such, this thesis will suggest appropriate optimization strategies for these mixes and recommend methods for improving marketing communication practices and service portfolios, in order that facilities may heighten their competitiveness, increase facility attendance, and enhance client satisfaction. The theoretical section of this thesis analyses marketing mixes, services, sports product, CRM, CEM, and facility environment. The practical component first presents the facility itself: a squash centre, where the analysis was done. An analysis and assessment of marketing activities of the squash centre was carried out afterwards. Quantitative forms of research, especially interviews, were used. Informal conversations were also held with the management of the squash centre. The thesis results in some recommendations for the squash centre which are applicable for sports facilities in general.
Klíčová slova:
CEM; CRM; makroprostředí; Marketingový mix služeb; mikroprostředí; PEST analýza; Porterova analýza 5 sil; služby; sportovní produkt; sportovní prostředí; squash centrum; SWOT analýza; CEM; CRM; macroenvironment; Marketing mixes; microenvironment; PEST analysis; Porter´s 5 forces analysis; services; sport environment; sport product; squash centrum; SWOT analysis
Instituce: Vysoká škola ekonomická v Praze
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Dostupné v digitálním repozitáři VŠE. Původní záznam: http://www.vse.cz/vskp/eid/44008