Název:
Malolaktická fermentace a možnosti načasování inokulace mléčnými bakteriemi
Autoři:
Hasil, Radim Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2014
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Bakalářská práce se zabývá malolaktickou fermentací a správností načasování inokulací mléčných bakterií. Literární část se věnuje charakteristice bakterií malolaktické fermentace, její řízené podobě, popisu mléčných bakterii a jejich době inokulace do vína a výhodám a nevýhodám této operace. Praktická část se opírá o způsoby provádění malolaktické fermentace a inokulaci mléčných bakterií po alkoholové fermentaci do vína a senzorickému vyhodnocení výsledných produktů.This thesis deals with the malolactic fermentation and the accuracy of timing of lactic acid bacteria inoculation. The literary part deals with the bacteria malolactic fermentation, its controlled form, description of lactic acid bacteria and their time of inoculation into wine and advantages and disadvantages of this operation. The practical part is based on the methods of malolactic fermentation and inoculation of lactic acid bacteria after alcoholic fermentation in to wine and sensory evaluation of resulting products.
Klíčová slova:
malolaktická fermentace; mléčné bakterie; organické kyseliny