Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Vliv doby inokulace na průběh malolaktické fermentace
Hasil, Radim
Malolaktická fermentace působí na víno snížením kyselosti a zlepšením mikrobiální stability a aromatických vlastností vína. Malolaktickou fermentaci lze provádět před alkoholovou fermentací, v průběhu, na konci alkoholové fermentace a po ní. Vždy záleží na situaci a typu vína. Diplomová práce se v literární části zabývala malolaktickou fermentací, bakteriemi malolaktické fermentace a jejími druhy, načasováním inokulace mléčných bakterií a procesy a vlivy působícími na průběh malolaktické fermentace s následným ovlivněním vlastností vína. Praktická část byla založena na různých způsobech provádění malolaktické fermentace, na inokulaci mléčných bakterií pozitivních a negativních ke kyselině citronové současně s kvasinkami na začátku alkoholové fermentace, na konci s využitím zbytkového tepla a po alkoholové fermentaci do vína. Tato část sledovala změny hodnot probíhající malolaktické fermentace a na závěr porovnala senzorické vyhodnocení výsledných produktů.
Malolaktická fermentace a možnosti načasování inokulace mléčnými bakteriemi
Hasil, Radim
Bakalářská práce se zabývá malolaktickou fermentací a správností načasování inokulací mléčných bakterií. Literární část se věnuje charakteristice bakterií malolaktické fermentace, její řízené podobě, popisu mléčných bakterii a jejich době inokulace do vína a výhodám a nevýhodám této operace. Praktická část se opírá o způsoby provádění malolaktické fermentace a inokulaci mléčných bakterií po alkoholové fermentaci do vína a senzorickému vyhodnocení výsledných produktů.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.