Název:
Stanovení základních analytických hodnot ve vybraných masných výrobcích z rozdílných cenových kategorií
Překlad názvu:
Determination of basic analytical values in selected meat products in different price categories
Autoři:
HOVORKOVÁ, Sandra Typ dokumentu: Diplomové práce
Rok:
2015
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Abstrakt Úkolem diplomové práce bylo u 10 masných výrobků zjistit základní analytické hodnoty (obsah vody, tuku, soli), dále provést senzorické hodnocení a změřené údaje konfrontovat s prodejní cenou. Naměřené analytické hodnoty u vzorků: průměrný obsah vody: 76,34 %. Průměrný obsah tuku: 47,50 %. Průměrný obsah bílkovin činil: 16,46 %. Průměrný obsah kolagenu činil 3,23 %. A průměrná hodnota obsahu soli byla 2,92 %. Při senzorickém hodnocení byly výrobky z dražších cenových kategorií většinou hodnoceny lépe, ovšem byly i vyjímky. Abstract The task of the master's thesis was on the 10 meat products to determine the basic analytical value (content of water, fat, salt), then perform a sensory evaluation of measured data and confront with the sales price. The measured values for the sample analysis: the average water content: 76,34 %. The average fat content: 47,50 %. The average protein content was: 16,46 %. The average content of collagen, 3,23 %. And the average value of the salt content was 2,92 %. When the guest sensory the products were of the more expensive price category usually ranked better, but there were exceptions.
Klíčová slova:
cena; Klíčová slova: masný výrobek; kvalita; Key words: meat product; price; quality Citace: HOVORKOVÁ, Sandra. Stanovení základních analytických hodnot ve vybraných masných výrobcích z rozdílných cenových kategorií. České Budějovice, 2015. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Instituce: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v digitálním repozitáři JČU. Původní záznam: http://www.jcu.cz/vskp/37177