Název:
Technika pro dopravu potravin
Autoři:
Švábová, Kateřina Typ dokumentu: Diplomové práce
Rok:
2014
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Tématem diplomové práce je technika pro dopravu potravin. První část věnuji současným požadavkům na přepravu jednotlivých druhů potravin, druhů přepravy a konkrétněji se věnuji silniční nákladní přepravě potravin pod kontrolovanou teplotou, kde popisuji konstrukce chladírenských nástaveb. Cílem práce bylo zjištění vlivu vnějších teplot a okolností na spotřebu paliva chladícího zařízení i samotného tahače. Sledováním po cestě dlouhé 2 000 km a zaznamenáváním teplot a časů jsem zjistila, že přeprava potravin v letních měsících trvá déle než v zimních. Zvýší se tedy spotřeba chladícího agregátu v důsledku rozdílů teplot až 50 °C.The topic of the thesis is a technique for transporting food. The first part is devoted to the current requirements for transporting various kinds of foodstaffs, modes of transport, and more specifically devoted to truck transport of food under controlled temperature, which describes the construction of refrigerated bodies. The aim of the diploma thesis was to analysis impact of outside temperature and circumstances on fuel burnup of cooling system and towing truck. I have discovered that transportation of foodstaffs last longer in summer months than in winter months. It results from constant monitoring and recording of temperature and time period, during the way of 2 000km. The outcome of investigation brought interesting finding. Different temperature up to 50 °C increases burnup of cooling device.
Klíčová slova:
chladící agregát; přeprava potravin; silniční doprava