Název:
Pěstování máku setého (Papaver somniferum L.) a jeho potravinářské aj. využití
Překlad názvu:
Cultivation of Poopy (Papaver somniferum L.) and its food and other utilization
Autoři:
DUFFEK, Josef Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2014
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Tato bakalářská práce se zabývá v České republice již tradičně pěstovanou plodinou, a tou je mák setý. Cílem mé bakalářské práce je literární rešerší shrnout poznatky o požadavcích a vlastnostech máku setého, zjistit jeho nároky na pěstování, výnosové prvky, kvalitativní parametry a na základě literární rešerše doporučit současným i budoucím pěstitelům vhodnou technologii pro pěstování této plodiny. Ve své práci jsem se zaměřil na technologii pěstování máku od setí až po sklizeň, na jeho kvalitu a využití.This thesis deals with in the Czech Republic traditionally cultivated crop, and that is the poppy. The aim of my thesis is to summarize the findings in the literature search about the requirements and characteristics of the poppy, to find out his demands on growing, yield components, quality parameters and on the basis of literary research to recommend current and future growers an appropriate technology for the cultivation of this crop. In my thesis I focused on poppy cultivation technology from sowing to harvest, also on its quality and utilization.
Klíčová slova:
kvalita; mák setý; pěstování; výnos; cultivation; poopy; quality; yield Citace: DUFFEK, Josef. Pěstování máku setého (Papaver somniferum L.) a jeho potravinářské aj. využití. České Budějovice, 2014. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Instituce: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v digitálním repozitáři JČU. Původní záznam: http://www.jcu.cz/vskp/32684