Název:
Změny kyselosti sýrů ementálského typu v průběhu zrání
Překlad názvu:
Changes in acidity during round-eyed cheese ripening
Autoři:
RANDLOVÁ, Monika Typ dokumentu: Diplomové práce
Rok:
2013
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Diplomová práce byla zaměřena na faktory ovlivňující zrání sýra, především první fázi. V literárním přehledu byl zpracován průběh zrání sýrů, což je komplexní souhrn změn způsobených syřidlovými enzymy a enzymatickou činností kultur, při kterých sýr získává typický vzhled, konzistenci, chuť, vůni a složení.This thesis focused on the factors influencing the ripening of cheese , especially the first phase. The literature review was prepared during maturation of cheese , which is a comprehensive summary of the changes caused syřidlovými enzymes and enzymatic activity of cultures in which the cheese gets the typical appearance, texture, flavor and composition
Klíčová slova:
aktivní kyselost; složení; sýr; zrání; acidity; cheese; composition; ripening Citace: RANDLOVÁ, Monika. Změny kyselosti sýrů ementálského typu v průběhu zrání. České Budějovice, 2013. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Instituce: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v digitálním repozitáři JČU. Původní záznam: http://www.jcu.cz/vskp/35899