Original title:
Změny kyselosti sýrů ementálského typu v průběhu zrání
Translated title:
Changes in acidity during round-eyed cheese ripening
Authors:
RANDLOVÁ, Monika Document type: Master’s theses
Year:
2013
Language:
cze Abstract:
[cze][eng] Diplomová práce byla zaměřena na faktory ovlivňující zrání sýra, především první fázi. V literárním přehledu byl zpracován průběh zrání sýrů, což je komplexní souhrn změn způsobených syřidlovými enzymy a enzymatickou činností kultur, při kterých sýr získává typický vzhled, konzistenci, chuť, vůni a složení.This thesis focused on the factors influencing the ripening of cheese , especially the first phase. The literature review was prepared during maturation of cheese , which is a comprehensive summary of the changes caused syřidlovými enzymes and enzymatic activity of cultures in which the cheese gets the typical appearance, texture, flavor and composition
Keywords:
acidity; cheese; composition; ripening; aktivní kyselost; složení; sýr; zrání Citation: RANDLOVÁ, Monika. Změny kyselosti sýrů ementálského typu v průběhu zrání. České Budějovice, 2013. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Institution: University of South Bohemia in České Budějovice
(web)
Document availability information: Fulltext is available in the Digital Repository of University of South Bohemia. Original record: http://www.jcu.cz/vskp/35899