Název:
Japonská gastronomie jako součást kulturní tradice národa
Překlad názvu:
Japanese gastronomy as a part of tradition of nation
Autoři:
Stachová, Pavlína ; Mlejnková, Lena (vedoucí práce) ; Valentová, Jana (oponent) Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2009
Jazyk:
cze
Nakladatel: Vysoká škola ekonomická v Praze
Abstrakt: [cze][eng] V první kapitole je nastíněna historie Japonska od dávných dob až po současnost. V druhé kapitole je charakterizován vnitrostátní ruch Japonska. Třetí kapitola je věnována japonskému jídlu a jeho typickým rysům. Představuje nejběžnější japonské pokrmy a také nápoje, včetně jídel typických pro nejrůznější svátky. Pojednává také o stravovacích návycích a způsobu stolování v Japonsku. Čtvrtá kapitola je věnována regionálním specialitám a jejich významu v japonské gastronomii.The first chapter briefly describes Japanese history. The second chapter is focusing on domestic tourism. The third chapter characterizes Japanese food and the tradition dishes. It also focuses on Japanese way of eating and manners, which are connected with eating. The fourth chapter presents Japanese regional specialities and their role in the Japanese gastronomy.
Klíčová slova:
Japonsko; japonská gastronomie; národní kuchyně; Japan; Japanese gastronomy; national cuisine
Instituce: Vysoká škola ekonomická v Praze
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Dostupné v digitálním repozitáři VŠE. Původní záznam: http://www.vse.cz/vskp/eid/20694