Original title:
Označování potravin a ochrana spotřebitele
Translated title:
The Foodstuff Labelling and The Consumer Protection
Authors:
Borská, Kateřina ; Horová, Olga (advisor) ; Hethová, Renata (referee) Document type: Bachelor's theses
Year:
2009
Language:
cze Publisher:
Vysoká škola ekonomická v Praze Abstract:
[cze][eng] Tato práce je zaměřena na zjištění informovanosti spotřebitelů ohledně značení potravin. Analyzována jsou primární data. Šetření je prováděno metodou dotazníku. Praktickou část práce dále tvoří průzkum etiket potravin podezřelých z obsahu azobarviv, které mohou mít nepříznivý vliv na lidské zdraví. Cílem práce je vytvoření databáze těchto potravin a ověření stanovených hypotéz týkajících se označování etiket.This work is focusing principally on the finding the consumers'informedness of the foodstuff labeling. The primary data are being analyzed. Examination is practiced with the questionnaire-method. The practical part consists of the research of the foodstuff, that can contain azo-dyes, which can have some adverse reaction to the human health. The aim of the work is database creation of this foodstuff and examination of the defined hypothesis related to the foodstuff labelling.
Keywords:
consumer; foodstuff; labelling; obligatory data; quality label; dotazníkové šetření; označování; potraviny; spotřebitel; značka kvality
Institution: University of Economics, Prague
(web)
Document availability information: Available in the digital repository of the University of Economics, Prague. Original record: http://www.vse.cz/vskp/eid/20551