Original title:
Vstupní hodnocení možností inovací udržitelné spotřeby a výroby ve vybraném podniku
Translated title:
Input evaluation of sustainable consumption and production upgrade options
Authors:
Kodejšová, Tereza ; Plášková, Alena (advisor) ; Růžička, Pavel (referee) Document type: Master’s theses
Year:
2011
Language:
cze Publisher:
Vysoká škola ekonomická v Praze Abstract:
[cze][eng] Cílem diplomové práce je aplikace metodiky vstupního hodnocení udržitelné spotřeby a výroby ve vybraném podniku. Tato metodika je v rámci diplomové práce aplikována na konkrétním podniku a zjišťuje potenciál ke zlepšení ve všech jeho částech, to znamená v celém systému spotřeby a výroby ovlivňované podnikem včetně zahrnutí veškerých ekonomických, environmentálních a sociálních aspektů. Výsledkem tohoto hodnocení je soubor navržených opatření, u nichž jsou vyčísleny přepokládané náklady na jejich realizaci, doba návratnosti a dále také efekty s těmito přínosy. Tato opatření jsou doporučena podniku k realizaci za účelem dosažení úspor, zvýšení konkurenceschopnosti, zlepšení ekonomických výsledků, posílení společenské prestiže, snížení zátěže životního prostředí a dalších efektů.The aim of the thesis is the application of input evaluation methods related to sustainable consumption and production in a selected company. within the thesis This methodology is applied to a specific enterprise and identifies potential for improvement in all its parts, i.e. in the whole system of production and consumption influenced by the enterprise including the incorporation of all economic, environmental and social aspects. The result of this evaluation is a set of proposed measures, the anticipated implementation costs of which are calculated in relation to their realization, payback period and also the effects of these benefits. These measures are recommended to the enterprise for implementation in order for it to achieve savings, increased competitiveness, improved economic performance, strengthen social prestige, and reduce the negative environmental impact and other effects.
Keywords:
innovation; Input evaluation; sustainable consumption and production; inovace; udržitelná spotřeba a výroba; vstupní hodnocení
Institution: University of Economics, Prague
(web)
Document availability information: Available in the digital repository of the University of Economics, Prague. Original record: http://www.vse.cz/vskp/eid/36142