Original title:
Obchodní a právní aspekty ochranné známky v oblasti bezlepkových výrobků
Translated title:
Commercial and legal aspects of trademark in the field of gluten-free products
Authors:
Lášková, Tereza ; Boháček, Martin (advisor) ; Wimrová, Hana (referee) Document type: Master’s theses
Year:
2012
Language:
cze Publisher:
Vysoká škola ekonomická v Praze Abstract:
[cze][eng] Diplomová práce se zabývá označováním bezlepkových výrobků s důrazem na ochrannou známku. Úvodní kapitola vykresluje specifika výrobků vhodných pro bezlepkovou dietu. Diplomová práce hodnotí a srovnává obchodní a právní aspekty ochranné známky, značky kvality a veřejnoprávně určeného označení. Označení jsou hodnocena v souvislosti s výrobky vhodnými pro bezlepkovou dietu. Závěrečná část je věnována analýze Evropského licenčního sytému.The diploma thesis deals with the gluten-free labelling placing emphasis on a trademark. The introductory chapter depicts specification of products suitable for gluten-free diet. The thesis assesses and compares commercial and legal aspects of trademark, quality mark and designation specified in public law. These are evaluated in connection with products suitable for gluten-free diet. The concluding part is devoted to an analysis of the European Licensing System.
Keywords:
gluten-free; license; trademark; bezlepkový; licence; ochranná známka
Institution: University of Economics, Prague
(web)
Document availability information: Available in the digital repository of the University of Economics, Prague. Original record: http://www.vse.cz/vskp/eid/34849