Název:
Obchodní a právní aspekty ochranné známky v oblasti bezlepkových výrobků
Překlad názvu:
Commercial and legal aspects of trademark in the field of gluten-free products
Autoři:
Lášková, Tereza ; Boháček, Martin (vedoucí práce) ; Wimrová, Hana (oponent) Typ dokumentu: Diplomové práce
Rok:
2012
Jazyk:
cze
Nakladatel: Vysoká škola ekonomická v Praze
Abstrakt: [cze][eng] Diplomová práce se zabývá označováním bezlepkových výrobků s důrazem na ochrannou známku. Úvodní kapitola vykresluje specifika výrobků vhodných pro bezlepkovou dietu. Diplomová práce hodnotí a srovnává obchodní a právní aspekty ochranné známky, značky kvality a veřejnoprávně určeného označení. Označení jsou hodnocena v souvislosti s výrobky vhodnými pro bezlepkovou dietu. Závěrečná část je věnována analýze Evropského licenčního sytému.The diploma thesis deals with the gluten-free labelling placing emphasis on a trademark. The introductory chapter depicts specification of products suitable for gluten-free diet. The thesis assesses and compares commercial and legal aspects of trademark, quality mark and designation specified in public law. These are evaluated in connection with products suitable for gluten-free diet. The concluding part is devoted to an analysis of the European Licensing System.
Klíčová slova:
bezlepkový; licence; ochranná známka; gluten-free; license; trademark
Instituce: Vysoká škola ekonomická v Praze
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Dostupné v digitálním repozitáři VŠE. Původní záznam: http://www.vse.cz/vskp/eid/34849