Název:
Zdroje polynenasycených mastných kyselin a možnosti jejich využití ve výživě
Překlad názvu:
Sources of polyunsaturated fatty acids and their possible use in nutrition
Autoři:
KOLINGEROVÁ, Hana Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2012
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Polynenasycené mastné kyseliny, jejich zdroje a využití v potravinách jsou dnes studovaným a zkoumaným tématem mnoha vědců. Jejich vliv na zdraví organismu je prokázaný v mnoha hlediscích. Praktická část se proto zabývá zjištěním a porovnáním znalostí této problematiky ve vybraných skupinách, konkrétně studentů středních a vysokých škol. Teoretická část je zaměřena na zdroje polynenasycených mastných kyselin a jejich využití ve výživě. Polyunsaturated fatty acids, their sources and usage in food are nowadays studied and researched topic for many scientists. Their influence on the health of the organism has been proved in many points of view. The practical part is therefore devoted to finding and comparing the knowledge of this issue in chosen groups, namely pupils from high schools and university students. The theoretical part focuses on the sources of polyunsaturated fatty acids and their usage in nutrition.
Klíčová slova:
esenciální mastné kyseliny; polynenasycené mastné kyseliny; poměr polynenasycených mastných kyselin řady omega 3 a omega 6; výživa; zdraví; zdroje; essential fatty acids; health; nutrition; polyunsaturated fatty acids; ratio of polyunsaturated fatty acids omega 3 and omega 6 series; sources Citace: KOLINGEROVÁ, Hana. Zdroje polynenasycených mastných kyselin a možnosti jejich využití ve výživě. České Budějovice, 2012. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Pedagogická fakulta
Instituce: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v digitálním repozitáři JČU. Původní záznam: http://www.jcu.cz/vskp/25672