Název:
Vyhodnocení intenzivního chovu candáta obecného (Sander lucioperca) v provozních podmínkách včetně posouzení kvality finálního produktu
Překlad názvu:
Evaluation of the intensive culture of pikeperch (Sander lucioperca) under commercial-scale conditions including the quality of the final product
Autoři:
JABLONICKÁ, Dagmara Typ dokumentu: Diplomové práce
Rok:
2012
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Hodnocení sensorických, chemických a technologických parametrů masa candáta obecného (Sander lucioperca) chovaného v intenzivních podmínkách v porovnání s kvalitou svaloviny u candátů chovaných v rybničních (extenzivních) podmínkách.The aim of this study was to evaluate the sensory, chemical (fatty acid profile, N-substances, lipid, ash) and technological (texture of meat) parameters of meat of pikeperch reared in intensive culture and compared with the fish from the pond (extensive) culture.
Klíčová slova:
chemické složení; profil mastných kyselin; sensorické analýza; textura masa; výtěžnost filet; chemical composition; fatty acid profile; fillet yield; sensory analysis; the texture of meat Citace: JABLONICKÁ, Dagmara. Vyhodnocení intenzivního chovu candáta obecného (Sander lucioperca) v provozních podmínkách včetně posouzení kvality finálního produktu. České Budějovice, 2012. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta rybářství a ochrany vod
Instituce: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v digitálním repozitáři JČU. Původní záznam: http://www.jcu.cz/vskp/24841