Home > Academic theses (ETDs) > Master’s theses > Vyhodnocení intenzivního chovu candáta obecného (Sander lucioperca) v provozních podmínkách včetně posouzení kvality finálního produktu
Original title:
Vyhodnocení intenzivního chovu candáta obecného (Sander lucioperca) v provozních podmínkách včetně posouzení kvality finálního produktu
Translated title:
Evaluation of the intensive culture of pikeperch (Sander lucioperca) under commercial-scale conditions including the quality of the final product
Authors:
JABLONICKÁ, Dagmara Document type: Master’s theses
Year:
2012
Language:
cze Abstract:
[cze][eng] Hodnocení sensorických, chemických a technologických parametrů masa candáta obecného (Sander lucioperca) chovaného v intenzivních podmínkách v porovnání s kvalitou svaloviny u candátů chovaných v rybničních (extenzivních) podmínkách.The aim of this study was to evaluate the sensory, chemical (fatty acid profile, N-substances, lipid, ash) and technological (texture of meat) parameters of meat of pikeperch reared in intensive culture and compared with the fish from the pond (extensive) culture.
Keywords:
chemical composition; fatty acid profile; fillet yield; sensory analysis; the texture of meat; chemické složení; profil mastných kyselin; sensorické analýza; textura masa; výtěžnost filet Citation: JABLONICKÁ, Dagmara. Vyhodnocení intenzivního chovu candáta obecného (Sander lucioperca) v provozních podmínkách včetně posouzení kvality finálního produktu. České Budějovice, 2012. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta rybářství a ochrany vod
Institution: University of South Bohemia in České Budějovice
(web)
Document availability information: Fulltext is available in the Digital Repository of University of South Bohemia. Original record: http://www.jcu.cz/vskp/24841