Název:
Faktory ovlivňující jakost mléka při jeho získávání a ošetřování v prvovýrobě
Překlad názvu:
Factors affecting quality of raw cow´s milk during milking and storage at farm
Autoři:
HAVRÁNKOVÁ, Iveta Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2012
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Mléko je jedním z mála zemědělských produktů, které můžeme použít k přímé spotřebě. Pro lidskou výživu je mléko důležité nejen jako syrový produkt, ale stále více se uplatňuje i v potravinářství. Kvalita mléka je ovlivňována celou řadou faktorů. Práce se zabývá těmi nejdůležitějšími, které ovlivňují, jak nutriční hodnotu, tak i mikrobiologickou a hygienickou jakost mléka.Milk is one of the few products which we can use for direct consumption. Not only is it important for human nutrition as a raw product, but it also finds an increasing usage in food industry. The quality of milk is affected by various factors. This work deals only with the most important ones, which have an influence on the nutrition value as well as on the microbiological and hygienic quality of milk.
Klíčová slova:
alimentární infekce; chlazení mléka; dojení mléka; mikrobiologie; patogenní mikroorganismy; skladování mléka; syrové mléko; alimentary infection; cooling of milk; microbiology; milk stocking; pathogenic microorganisms; process of milking; raw milk Citace: HAVRÁNKOVÁ, Iveta. Faktory ovlivňující jakost mléka při jeho získávání a ošetřování v prvovýrobě. České Budějovice, 2012. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Instituce: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v digitálním repozitáři JČU. Původní záznam: http://www.jcu.cz/vskp/23977