Original title:
Faktory ovlivňující jakost mléka při jeho získávání a ošetřování v prvovýrobě
Translated title:
Factors affecting quality of raw cow´s milk during milking and storage at farm
Authors:
HAVRÁNKOVÁ, Iveta Document type: Bachelor's theses
Year:
2012
Language:
cze Abstract:
[cze][eng] Mléko je jedním z mála zemědělských produktů, které můžeme použít k přímé spotřebě. Pro lidskou výživu je mléko důležité nejen jako syrový produkt, ale stále více se uplatňuje i v potravinářství. Kvalita mléka je ovlivňována celou řadou faktorů. Práce se zabývá těmi nejdůležitějšími, které ovlivňují, jak nutriční hodnotu, tak i mikrobiologickou a hygienickou jakost mléka.Milk is one of the few products which we can use for direct consumption. Not only is it important for human nutrition as a raw product, but it also finds an increasing usage in food industry. The quality of milk is affected by various factors. This work deals only with the most important ones, which have an influence on the nutrition value as well as on the microbiological and hygienic quality of milk.
Keywords:
alimentary infection; cooling of milk; microbiology; milk stocking; pathogenic microorganisms; process of milking; raw milk; alimentární infekce; chlazení mléka; dojení mléka; mikrobiologie; patogenní mikroorganismy; skladování mléka; syrové mléko Citation: HAVRÁNKOVÁ, Iveta. Faktory ovlivňující jakost mléka při jeho získávání a ošetřování v prvovýrobě. České Budějovice, 2012. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Institution: University of South Bohemia in České Budějovice
(web)
Document availability information: Fulltext is available in the Digital Repository of University of South Bohemia. Original record: http://www.jcu.cz/vskp/23977