Název:
Ideový návrh dojírny s využitím nanotechnologií.
Překlad názvu:
The conceptual design milking parlor using nanotechnology.
Autoři:
KLÍMA, Josef Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2012
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Tato bakalářská práce se zabývá výzkumem a porovnáním běžně používaných chemických prostředků při dezinfekci dojících zařízení s elektrochemicky upravenou vodou. Výzkum probíhal na dvou totožných dojírnách, kde v jedné bylo používáno při dezinfekci chemických přípravků a ve druhé suspenze periodicky snižovaného množství chemického přípravku a elektrochemicky upravené vody. Výsledky byly porovnávány ze vzorků mléka. Množství používaného chemického prostředku bylo sníženo na 250g (41,6%) z původních 600g doporučovaných výrobcem. Toto snížení přineslo snížení nákladů na 1 l mléka o 0,71 Kč.This thesis follow up research and camparison of commonly used chemicals for disinfection of milking device and alectrochemically adapted water. Research was conducted on two same milking parlor, where one was used chemicals and in the second abeyance periodically reducting the amount of chemicals and electrochemically treated water. The results were compared from patterns of milk. The quantities of chemical subserviences been reduced to 250 grams (41,6%) of the original 600 grams recommended by the manufacturer. This reduction in cost reductions brought to one liter of milk by 0,71 CZK.
Klíčová slova:
dojení; dojírna; mléko.; Nanotechnologie; milk.; milking; milking parlor; Nanotechnology Citace: KLÍMA, Josef. Ideový návrh dojírny s využitím nanotechnologií.. České Budějovice, 2012. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Instituce: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v digitálním repozitáři JČU. Původní záznam: http://www.jcu.cz/vskp/23813