Název:
Způsoby zvyšování užitné hodnoty produktů
Překlad názvu:
Increasis in utillity value ingreecing by agrocultural products
Autoři:
SABOLOVÁ, Jana Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2012
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] V současné době si jen málokdo dokáže pěstovat vlastní potraviny a proto používání látek, které zvyšují údržnost produktů je téměř nezbytné. Přísady, které se přidávají do poživatin plní různé užitečné funkce, které my jako spotřebitelé těchto produktů bereme mnohdy jako samozřejmost. Důvodů, proč se přídatné látky používají, je několik. Zejména se jedná o zabezpečení hygienické nezávadnosti produktů a jejich svěžesti, zlepšení nebo udržení nutriční hodnoty, zlepšení senzorické hodnoty poživatin a usnadnění dostupnosti poživatin pro spotřebitele. Z těchto důvodů se staly tyto přídatné látky nedílnou součástí našeho života.Only few people are currently able to grow own food and therefore the use of substances that increase the durability of food products becomes almost inevitable. Additives which are added to foodstuffs fill several profitable functions that we as consumers of these products often take for granted. There are manifold reasons for using the additives, in particular provision of food safety and freshness, enhancing or maintaining of nutritional value, sensoric value, and simplification of the food availability to consumers. For these reasons, additional substances became an integral part of our lives.
Klíčová slova:
hygienická nezávadnost potravin; přídatné látky; senzorická hodnota; additives; food safety; sensoric value Citace: SABOLOVÁ, Jana. Způsoby zvyšování užitné hodnoty produktů. České Budějovice, 2012. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Instituce: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v digitálním repozitáři JČU. Původní záznam: http://www.jcu.cz/vskp/23768