Original title:
Posouzení kvality vybraných pekařských výrobků určených pro zvláštní výživu
Translated title:
Assessment of quality selected bakery products for specific nutrition
Authors:
ŠKOPEK, Pavel Document type: Master’s theses
Year:
2012
Language:
cze Abstract:
[cze][eng] Předmětem diplomové práce je téma "Posouzení kvality vybraných pekařských výrobků určených pro zvláštní výživu". V teoretické části je zmapována legislativa pekařských výrobků, charakterizovány vstupní suroviny a technologický postup při výrobě pekařských výrobků - jemného pečiva a metody hodnocení pekařských výrobků. Praktická část se je zaměřena na senzorické hodnocení jemného pečiva - vánoček vhodných pro diabetiky a získaná data jsou vyhodnocena pomocí vhodných grafických a statistických metod.The subject of this diploma thesis is "Assessment of quality selected bakery products for specific nutrition". Theoretical part explains the legislation for bakery products, characterizes the raw materials at tjhe input and the technological process in the production of bakery and the assessment methodes of bakery products. Practical part is focused at sensory analysis of fine pastery products called "vánočka" suitable for diabetics and obtained data are evaluated using appropriate statistical and graphical methodes.
Keywords:
"vánočka"; alternative sweetener; pastry for diabetics; sensory analysis; alternativní sladidlo; pečivo pro diabetiky; senzorická analýza; vánočka Citation: ŠKOPEK, Pavel. Posouzení kvality vybraných pekařských výrobků určených pro zvláštní výživu. České Budějovice, 2012. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Institution: University of South Bohemia in České Budějovice
(web)
Document availability information: Fulltext is available in the Digital Repository of University of South Bohemia. Original record: http://www.jcu.cz/vskp/27844