Název: Behaviour of Selected Varieties of Honey at the Impact Loading
Autoři: Nedomová, Š. ; Trnka, Jan ; Přidal, A. ; Stoklasová, Pavla ; Buchar, J.
Typ dokumentu: Příspěvky z konference
Konference/Akce: Seminář o jakosti potravin a potravinových surovin – „Ingrovy dny“ /38./, Brno (CZ), 2012-03-01
Rok: 2012
Jazyk: eng
Abstrakt: Rheological properties of honey are mainly described by its viscosity. This property is particularly critical during storage, handling and processing. The new method of the evaluation of the mechanical behaviour of honey has been designed. This method is based on the evaluation of the honey response to dynamic loading. Dynamic loading has been realized by fall of bar impact. Response function has been represented by the time history of the honey surface displacement. Response of the tested honey varieties have been evaluated both in the time and frequency domain.
Klíčová slova: dynamic loading; honey; spectral function; surface displacement
Číslo projektu: CEZ:AV0Z20760514 (CEP)
Zdrojový dokument: Sborník XXXVIII. semináře o jakosti posstravin a potravinových surovin "Ingrovy dny", ISBN 978-80-7375-601-7

Instituce: Ústav termomechaniky AV ČR (web)
Informace o dostupnosti dokumentu: Dokument je dostupný v příslušném ústavu Akademie věd ČR.
Původní záznam: http://hdl.handle.net/11104/0214314

Trvalý odkaz NUŠL: http://www.nusl.cz/ntk/nusl-135448


Záznam je zařazen do těchto sbírek:
Věda a výzkum > AV ČR > Ústav termomechaniky
Konferenční materiály > Příspěvky z konference
 Záznam vytvořen dne 2013-01-04, naposledy upraven 2021-11-24.


Není přiložen dokument
  • Exportovat ve formátu DC, NUŠL, RIS
  • Sdílet