Název:
Franchising jako metoda vstupu na trh
Překlad názvu:
Franchising as a method of market entry
Autoři:
Cibulka, Lukáš ; Turnerová, Lenka (vedoucí práce) ; Khelerová, Vladimíra (oponent) Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2008
Jazyk:
cze
Nakladatel: Vysoká škola ekonomická v Praze
Abstrakt: [cze][eng] V první části svojí práce se zaměřuji na analýzu franchisingu jako formy podnikání na konkrétním příkladu - konceptu Potrefená husa. V druhé části za pomocí metod analýzy a komparace rozebírám náročnost vstupu franchisingových konceptů na německý a český trh, kdy kritérii pro náročnost vstupu jsou koncentrace franchisingových konceptů na trhu, legislativní opora v daném státě, nabídka poradenských služeb a posledním kritériem je ekonomická náročnost vstupu na trh. V závěru své práce se dostávám k finální komparaci náročnosti vstupu franchisingu na trh v ČR a v SRN.In the first part of my paper I concentrate on analyzing franchising as form of entrepreneurship on a concrete example -- Restaurants Potrefená husa. In the second part, using methods analysis and comparation I examine the demandness of entry franchise concepts in the German and Czech markets. My criteria for the demandness of entry are concentration of franchise concept on the market, law regulations, supply of advisory services and the last criterium is the economical demandness of market entry. In the end of my paper I do the final comparation of the demandness of market entry of franchising concepts in Czech Republic and Germany.
Klíčová slova:
franchisant; franchising; franchisor; německý; trh; český; Czech; franchisee; franchising; franchisor; German; market
Instituce: Vysoká škola ekonomická v Praze
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Dostupné v digitálním repozitáři VŠE. Původní záznam: http://www.vse.cz/vskp/eid/16115