Original title:
Franchising jako forma vstupu na trh
Translated title:
Franchising as a way of entering the market
Authors:
Koulová, Tereza ; Turnerová, Lenka (advisor) ; Khelerová, Vladimíra (referee) Document type: Bachelor's theses
Year:
2008
Language:
cze Publisher:
Vysoká škola ekonomická v Praze Abstract:
[cze][eng] Bakalářská práce pojednává o principu fungování franchisy. V první části jsou vymezeny pojmy užívané ve franchisingu, základní kroky k vytvoření úspěšné franchisy a je zde také poukázáno na výhody a nevýhody franchisingu. Druhá část práce se zabývá uplatněním franchisy ve společnosti Yves Rocher spol. s r.o. Součástí práce je i vyhodnocení dotazníkového šetření mezi franchisanty.The bachelor thesis deals with franchise principles. In the first part, there is mentioned a franchise terminology then determined essential steps which are inevitable when creating a successful franchise a there are pointed out franchise opportunities and threats there. The second part is devoted to a franchise exercise in Yves Rocher company. At the end of the thesis there are referred questionnaire results brought out from franchisees.
Keywords:
Franchise Opportunities; Franchise Threats; Franchising; Yves Rocher; Franchising; Hrozby franchisingu; Příležitosti franchisingu; Yves Rocher
Institution: University of Economics, Prague
(web)
Document availability information: Available in the digital repository of the University of Economics, Prague. Original record: http://www.vse.cz/vskp/eid/15830