Název:
Kvalita surovin pro výrobu piva
Překlad názvu:
The quality of raw materials for beer production
Autoři:
SOUČEK, Martin Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2012
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Předmětem bakalářské práce "Kvalita surovin pro výrobu piva" je jakost pivovarských surovin - sladovnického ječmene, sladu, chmele, vody a pivovarských kvasinek. Jednotlivé suroviny jsou obecně charakterizovány. Hlavní část bakalářské práce se zabývá posuzováním jakosti surovin podle různých kvalitativních hledisek např. genetického základu, agroekologických faktorů, či technologických požadavků. V práci je dále pojednáno o metodách stanovení jakosti.The subject of the thesis "The quality of raw materials for beer production" is a quality brewing ingredients - barley malt, malt, hops, water and brewer's yeast. Individual ingredients are generally characterized. The main part of the thesis deals with the assessment of quality of raw materials according to various criteria such as the genetic basis, agroecological factors, and technological requirements. The paper also discusses the methods of measurement quality.
Klíčová slova:
chmel; Kvalita surovin; slad; sladovnický ječmen; voda; hops; malt; malting barley; The quality of raw materials; water Citace: SOUČEK, Martin. Kvalita surovin pro výrobu piva. České Budějovice, 2012. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Instituce: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v digitálním repozitáři JČU. Původní záznam: http://www.jcu.cz/vskp/19681