Název:
Prokysávací schopnosti mlékárenské suroviny
Překlad názvu:
Fermentation capability of bulk milk under usual conditions
Autoři:
BOUŠKOVÁ, Lucie Typ dokumentu: Diplomové práce
Rok:
2012
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Cílem práce bylo vyhodnocení změn v prokysávání tepelně ošetřeného mléka v závislosti na různých fermentačních teplotách. V průběhu prokysávání byly sledovány změny titrační kyselosti, aktivní kyselosti a dynamika růstu kulturních bakterií mléčného kysání kmene Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus a Streptococcus salivarius subsp. thermophilus.The evaluation of changes during fermentation of heat-modified milk in connection with different fermentation temperatures was main goal of this thesis. Titrable acidity, active acidity and growth dynamics of bacteria strains - Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus and Streptococcus salivarius subsp. thermophilus were observed during fermentation process.
Klíčová slova:
aktivní kyselost; bakterie mléčného kysání; kyselost; mléko; pH; titrační kyselost; acidity; active acidity; lactic acid bacteria; milk; pH; titratable acidity Citace: BOUŠKOVÁ, Lucie. Prokysávací schopnosti mlékárenské suroviny. České Budějovice, 2012. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Instituce: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v digitálním repozitáři JČU. Původní záznam: http://www.jcu.cz/vskp/19535