Original title:
Význam indické národní gastronomie
Translated title:
The Sence of national Indian gastronomy
Authors:
Růžičková, Zlata ; Mlejnková, Lena (advisor) ; Netková, Jarmila (referee) Document type: Bachelor's theses
Year:
2008
Language:
cze Publisher:
Vysoká škola ekonomická v Praze Abstract:
[cze][eng] Práce pojednává o indické gastronomii. Teoretická část představuje Indii z hlediska postavení v cestovním ruchu světa, její historii a vlivy historie na indickou gastronomii. Dále jsou představeny základní suroviny, odlišnosti ve stravování v rámci indických regionů, náboženská omezení a etiketa stolování. Praktická část zhodnocuje indickou gastronomii v Praze. Blíže je charakterizována vybraná provozovna, která je dále porovnávána s její konkurencí.The Thesis handle about the Indian gastronomy. The theoretical part introduceces India and it's position in the world tourism, it's history and influences of the history on the gastronomy. Next part introduces basic foodstuffs, differences between indian regions, religion restrictions and the etiquette of indian dining. The practical part evaluates Indian gastronomy in Prague. There is one chosen restaurant near specified and compared with it's competition.
Keywords:
gastronomy; India; tourism; cestovní ruch; gastronomie; Indie
Institution: University of Economics, Prague
(web)
Document availability information: Available in the digital repository of the University of Economics, Prague. Original record: http://www.vse.cz/vskp/eid/15511