Název:
Marketingová úskalí gastronomických podniků
Překlad názvu:
Marketing difficulties of gastronom companies
Autoři:
Šetenová, Barbora ; Procházková, Markéta (vedoucí práce) ; Boučková, Jana (oponent) Typ dokumentu: Diplomové práce
Rok:
2011
Jazyk:
cze
Nakladatel: Vysoká škola ekonomická v Praze
Abstrakt: [cze][eng] Cílem diplomové práce je poukázat na stinné a naopak pozitivní stránky oboru marketingu v gastronomii. A to pak zejména v oblasti marketingové komunikace, cenotvorby a tvorby jednotného firemního stylu. Práce se skládá z výzkumů, které zahrnují názory odborníků a zákazníků, přičemž stěžejní výzkum se týká motivace studentů středních gastronomických škol a učilišť ke studiu a práci právě v tomto oboru. Praktické ukázky jsou zaměřeny zejména na podporu prodeje, media relations či procesy, které by měly být dodrženy v kavárenství. Závěr pak shrnuje stěžejní poznatky ze všech realizovaných výzkumů.The aim of this Thesis is to point out the negative and positive aspects of marketing in gastronomy. Especially in marketing communication, pricing and creating of united corporate identity. The work consists of research, including expert's and customer's views. The core research concerns the motivation of culinary schools students to study and work in this field. Practical examples are primarily focused on sales promotion, media relations and processes that should be followed in café industry. The conclusion summarizes the key findings of all research undertaken.
Klíčová slova:
gastronomie; kavárna; marketingová komunikace; POP materiály; café; gastronomy; marketing communication; POP materials
Instituce: Vysoká škola ekonomická v Praze
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Dostupné v digitálním repozitáři VŠE. Původní záznam: http://www.vse.cz/vskp/eid/32030