Original title:
Charakteristika stravovacího úseku hotelu
Translated title:
The Characteristic of chosen hotel Food&Beverage
Authors:
Faltejsková, Zuzana ; Mlejnková, Lena (advisor) ; Kondrashov, Alexey (referee) Document type: Bachelor's theses
Year:
2011
Language:
cze Publisher:
Vysoká škola ekonomická v Praze Abstract:
[cze][eng] Tato práce řeší problematiku hotelového provozu, přičemž je důraz kladen především na stravovací úsek. Součástí práce je teoretická část vymezující základní pojmy v oblasti ubytovacích a stravovacích služeb, které jsou posléze využity v praktické části zabývající se charakteristikou Parkhotelu Praha. Na základě analýzy hotelu, jeho stravovacího úseku a konkurence jsou stanoveny silné a slabé stránky. Práce je poté zakončena konkrétními návrhy na zlepšení do budoucna.This thesis deals with the issues of hotel services with emphasis on the Food&Beverage. In the theoretical part of the thesis the terms of accommodation and catering services are being defined. These terms are then used in the practical part that analyzes the Parkhotel Praha. Based on the analysis of the hotel, its Food&Beverage, and competition, the strengths and weaknesses are determined with the proposed solutions for the future improvement.
Keywords:
accommodation services; catering services; Food&Beverage; tourism; cestovní ruch; stravovací služby; stravovací úsek hotelu; ubytovací služby
Institution: University of Economics, Prague
(web)
Document availability information: Available in the digital repository of the University of Economics, Prague. Original record: http://www.vse.cz/vskp/eid/31454