Original title:
Analýza nabídky a poptávky francouzské gastronomie v Praze
Translated title:
The Analysis of the French Cuisine?Supply and Demand in Prague
Authors:
Chvátalová, Kristýna ; Valentová, Jana (advisor) ; Rolínek, Igor (referee) Document type: Bachelor's theses
Year:
2012
Language:
cze Publisher:
Vysoká škola ekonomická v Praze Abstract:
[cze][eng] Současným trendem je nabídka francouzské kuchyně v mnoha restauračních zařízeních za hranicemi Francie. Cílem bakalářské práce je představit francouzskou gastronomii a zjistit, jaká je situace na trhu francouzské gastronomie v Praze. Nejprve je uskutečněna analýza nabídky a poptávky se zaměřením na zařízení veřejného stravování. Následně jsou výsledky analýz porovnány a jsou uvedena doporučení pro daný trh.The French culinary specialities are offered in the food and beverage facilities in many countries. The aim of the bachelor's thesis is to characterize the French gastronomy and to analyse the French cuisine supply and demand in Prague. Firstly the current supply is analysed. The demand analysis finds out whether there is an interest in French cuisine. Then this question is answered -- Does the supply meet the demand? The conclusion and recommendations are made.
Keywords:
food and beverage facility; French cuisine; gastronomy; restaurant; francouzská gastronomie; gastronomie; stravovací služby; zařízení veřejného stravování
Institution: University of Economics, Prague
(web)
Document availability information: Available in the digital repository of the University of Economics, Prague. Original record: http://www.vse.cz/vskp/eid/31421