Název:
Potravinová krize a Fair Trade
Překlad názvu:
Foods Crisis and Fair Trade
Autoři:
Potužníková, Johana ; Musil, Martin (vedoucí práce) ; Pucandlová, Miroslava (oponent) Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2011
Jazyk:
cze
Nakladatel: Vysoká škola ekonomická v Praze
Abstrakt: [cze][eng] Bakalářská práce pojednává o globálním problému potravinové krize, jejích příčinách a rozvojové pomoci. Čtenářům by měla problém jednoduchým způsobem vysvětlit a objasnit, jaké principy a programy jsou používány k řešení a snižování této situace. Část práce je věnována rozvojovým cílům tisíciletí a jejich náplni a jednotlivým organizacím, které se věnují problémům spojených s potravinovou nedostatečností. Práce se dále zabývá férovým obchodem, neboli Fair Trade, který se snaží problémy vzniklé potravinovou nedostatečností efektivně řešit. Jde především o praktickou pomoc, do které se zapojují nejen jednotlivci, ale i celé organizace, obchodní společnosti a nadnárodní firmy.This bachelor's thesis deals with the problem of global food crisis, its causes and development assistance. It should issue a simple way to explain and clarify the principles and programs which are used to address and reduce this situation. One part of the thesis is devoted to the Millennium Development Goals and their contents and various organizations that deal with problems associated with food insufficiency. The paper also focuses on Fair Trade -- it tries to effectively solve problems arising from food insufficiency. It is mainly practical assistance to which not only individuals but entire organisations, corporations and multinational companies are envolved.
Klíčová slova:
Fair Trade; Pomoc v potravinové nedostatečnosti; Potravinová krize; Assistance in food insufficiency; Fair Trade; Food crisis
Instituce: Vysoká škola ekonomická v Praze
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Dostupné v digitálním repozitáři VŠE. Původní záznam: http://www.vse.cz/vskp/eid/31081