Original title:
Založení franšízové restaurace VAPIANO
Translated title:
Founding of Franchise Restaurant VAPIANO
Authors:
Holeček, Václav ; Cejthamr, Václav (advisor) ; Krause, Josef (referee) Document type: Master’s theses
Year:
2010
Language:
cze Publisher:
Vysoká škola ekonomická v Praze Abstract:
[cze][eng] Cílem této diplomové práce je sestavení podnikatelského záměru na založení franchisové restaurace Vapiano v ČR. Teoretická část této práce se bude věnovat podnikání obecně, kde se seznámíme se základními definicemi a pojmy. V další části si ukážeme, jak by měl vypadat podnikatelský plán a jaké by měl mít náležitosti. Ve třetí kapitole si představíme vybrané legislativní aspekty, které se týkají podnikání v České republice. Půjde především o podmínky nutné k provozování živnosti a volbu právní formy podnikání. V kapitole čtvrté si pak ukážeme, jaké jsou možnosti financování podnikatelského záměru. Pátá kapitola je věnována franchisingu jako specifické formě podnikání. Praktická část této práce bude samotný podnikatelský plán společnosti Norwega, s.r.o., jejímž záměrem je založení restaurace Vapiano v Praze.The main goal of this diploma thesis is to create a business plan for setting up a franchise restaurant Vapiano in the Czech Republic. Theoretical part of this thesis is dedicated to entrepreneurship in general, where we will define basic terms. In the next part, we will show what a business plan should look like and what requisites it should have. In the third chapter, we will introduce chosen legislative aspects concerning doing business in the Czech Republic. That will concern especially the conditions necessary for doing business and the choice of the right legal form of the company. In the fourth chapter, we will show what the possibilities of financing the business are. Fifth chapter is dedicated to the franchising as a specific form of business. Practical part of this thesis is going to be the business plan itself, namely business plan of Norwega, LLC, the intention of which is to set up the Vapiano restaurant in Prague.
Keywords:
Business plan; franchising; restaurant; setting up; Vapiano; byznys; franšízing; Podnikatelský plán; restaurace; Vapiano; založení
Institution: University of Economics, Prague
(web)
Document availability information: Available in the digital repository of the University of Economics, Prague. Original record: http://www.vse.cz/vskp/eid/30973