Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 4 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Nákladová komparace diferencovaných přístupů stravování ve vybrané regionální mateřské škole
Melounová, Gabriela ; Šánová, Petra (vedoucí práce) ; Hrubcová, Barbora (oponent)
Bakalářská práce se zabývá aplikací projektu dvou přístupů ve vaření stejného modelu jídelníčku, avšak za použití odlišných surovin ve vybrané Mateřské škole. Toto projektové vaření přímo provede Mateřská škola Val ve své školní jídelně. Cílem práce je identifikovat rozdíly v nákladovosti obou přístupů vaření a stravování, zjištění případných finančních rozdílů a zjištění zájmu rodičů o daný typ stylu stravování i za předpokladu, že by zaplatili vyšší cenu stravného. Metodika vlastní práce zahrnuje sestavení dvou jídelníčků ve stejném složení, podle doporučených dávek spotřebního koše, podle kterých se školní jídelny musí řídit. Pro tyto jídelníčky je vyčíslena nákladovost vaření a součástí zjištění je pak vyhodnocení doprovodného dotazníku pro rodiče, který vypovídá o případné ochotě platit vyšší stravné za čerstvé a lokální potraviny.
Vliv tělesného pohybu a zdravé výživy na snížení tělesného tuku u žen středního věku
PLUHÁČKOVÁ, Petra
Tato práce je zaměřena na výzkum týkající se snížení tělesného tuku u žen středního věku. Tedy v rozmezí 40 {--} 60 let, při vlivu tělesného pohybu a dodržování zdravé výživy. K pozorování byla vybrána skupinka 5 žen, jejichž úkolem bylo dodržování stanoveného intervenčního programu. Podstatou výzkumu bylo měření tělesného tuku pomocí metody BIA, měřícím přístrojem AEG a OMRON, tělesných obvodů a vypočítáním Body Mass Indexu (BMI). Měření se konalo ve třech částech tedy vstupní měření, průběžné měření a výstupní měření. Program se uskutečnil od 4. ledna 2010 do 13. března 2010. Na začátku byly použity dotazníky, které sloužily jako zdroj informací životního stylu zkoumaných probandů a k zapisování naměřených výsledků.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.