Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 16 záznamů.  1 - 10další  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Hodnocení faktorů ovlivňujících ekonomiku produkce mléka
Nastasyuk, Iryna
Tato bakalářská práce se zabývá hodnocením faktorů ovlivňujících ekonomiku produkce mléka. První část práce je zaměřena na faktory, které ovlivňují množství a kvalitu produkce mléka a dále jeho zpeněžování. V druhé části práce je popsána situace na trhu s mlékem v České Republice a na Ukrajině. V práci jsou uvedené základní údaje o trhu s mlékem v České republice a na Ukrajině, jako jsou informace o stavech skotu, vývoji užitkovosti dojnic, produkci mléka, údaje o ceně za mléko, spotřebě mléka a mléčných výrobků a vlivu státu na produkci mléka.
Přítomnost mykotoxinu - aflatoxinu M1 v mléce
UHLÍKOVÁ, Tereza
Mykotoxiny jakožto sekundární produkty plísní mohou kontaminovat krmiva a metabolickou cestou v těle dojnice se dostávat do mléka. Nejvíce sledovaným mykotoxinem v souvislosti s kontaminací mléka je aflatoxin M1 (AFM1). V literárním přehledu práce je kladen zřetel na identifikaci jednotlivých druhů mykotoxinů a jejich přenos do mléka, dále je věnována pozornost souhrnu dosavadních výsledků monitoringu aflatoxinů v mléce, negativním účinkům mykotoxinů na zdraví a možnostem stanovení mykotoxinů. Praktická část se skládá ze dvou podkapitol, a to monitoringu AFM1 v syrovém mléce krav, ovcí a koz v letech 2006-2020 z dat Státní veterinární správy ČR, kde je vyhodnocen faktor sledovaného období a druhu mléka na obsah AFM1 v syrovém mléce. Druhá část interpretuje výsledky monitoringu AFM1 v nakupovaném syrovém kravském mléce dodávaném do mlékárenského závodu.
Monitorování pohlavní aktivity u mléčného skotu
Horáková, Nikola
Cílem bakalářské práce bylo zjistit vliv ročního období a pořadí říje na pomocné ukazatele říje. Sledování bylo provedeno u 300 dojnic holštýnského plemene. Během říje byly zaznamenány změny pohybové aktivity, denního nádoje a vodivosti mléka. V délce dojení a počtu průchodů mezi krmným a napájecím žlabem nebyly zjištěny průkazné změny. Z výsledků jsou patrné změny pohybové aktivity, denního nádoje a vodivosti mléka v období říje.
Studium změn chemického složení a kvality kravského mleziva v závislosti na čase, věku plemenice a způsobu výživy v době stání na sucho
Fröhdeová, Martina
Předložená disertační práce je zaměřena na posouzení vlivu přídavku kvasinkové kultury a selenu na kvasinkové kultuře v krmné dietě, na kvalitu mleziva a parametry krevního séra. Obsah imunoglobulinů G a hustoty mleziva, jako hlavní parametry kvality mleziva, byly vyhodnoceny u prvotelek a krav na druhé a vyšší laktaci a vzájemně porovnány. Současně byly sledovány také parametry krevního séra, jako doplňkové ukazatele projevu krmného zásahu v krmné dietě plemenic. Hlavním cílem práce bylo zhodnotit vliv přídavků krmných aditiv na kvalitu a složení mleziva. Imunoglobuliny G byly analyzovány ve všech vzorcích mleziva i krevního séra. IgG byly stanoveny pomocí metody ELISA. Z dosažených výsledků lze konstatovat, že přídavek kvasinkové kultury a selenu na kvasinkové kultuře neměl předpokládaný pozitivní vliv na zlepšení kvality a složení kravského mleziva, ani na ukazatele krevního séra.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 16 záznamů.   1 - 10další  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.