Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 3 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Studium změn chemického složení a kvality kravského mleziva v závislosti na čase, věku plemenice a způsobu výživy v době stání na sucho
Fröhdeová, Martina
Předložená disertační práce je zaměřena na posouzení vlivu přídavku kvasinkové kultury a selenu na kvasinkové kultuře v krmné dietě, na kvalitu mleziva a parametry krevního séra. Obsah imunoglobulinů G a hustoty mleziva, jako hlavní parametry kvality mleziva, byly vyhodnoceny u prvotelek a krav na druhé a vyšší laktaci a vzájemně porovnány. Současně byly sledovány také parametry krevního séra, jako doplňkové ukazatele projevu krmného zásahu v krmné dietě plemenic. Hlavním cílem práce bylo zhodnotit vliv přídavků krmných aditiv na kvalitu a složení mleziva. Imunoglobuliny G byly analyzovány ve všech vzorcích mleziva i krevního séra. IgG byly stanoveny pomocí metody ELISA. Z dosažených výsledků lze konstatovat, že přídavek kvasinkové kultury a selenu na kvasinkové kultuře neměl předpokládaný pozitivní vliv na zlepšení kvality a složení kravského mleziva, ani na ukazatele krevního séra.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.