Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 3 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Fair trade na příkladu pěstování a obchodu s kávou v Salvadoru
Aistov, Filip
Cílem této práce je komplexně zmapovat a popsat fair trade problematiku a ukázat její principy na příkladu pěstování a obchodu s kávou v Salvadoru. V první části práce poskytuje přehled o aktuální situaci na globálním trhu s kávou, o popisu procesu cenotvorby a tvorby hodnotového a dodavatelského řetězce a o fair trade problematice. Následuje výzkum, který se věnuje problematice pěstování a obchodu s kávou v Salvadoru a analýze tamní fair trade produkce kávy. K výzkumu byla využita především výstupní data z rozhovorů se zástupci zemědělských družstev, data poskytnutá Salvadorským úřadem pro kávu a také data publikovaná organizacemi OSN, WTO a ICO. Z výzkumu vyplynulo, že fair trade může být vhodnou certifikací a přínosem především pro menší producenty produkující převážně nevýběrovou kávu. I ti se však musí potýkat s nejistou budoucností spojenou s riskantní ekonomickou politikou vlády, situací na trhu práce a rostoucími cenami vstupů.
International coffee trade and new trends
Halušková, Katarína ; Müller, David (vedoucí práce) ; Bolotov, Ilya (oponent)
Bakalářská práce se zaměřuje na odhad směrování mezinárodního trhu s kávou se zaměřením na sustainable coffee (dlouhodobě udržitelnou kávu) a Fair Trade kávu. Zohledňujeme produkci, export, spotřebu, ceny kávy a vliv certifikátů kávy. Cílem této práce je analýza současného a odhad vývoje budoucího trhu s kávou. Práce se zaměřuje na otázky, kde lze očekávat nasycení úrovně spotřeby a kde je možné zvyšování spotřeby kávy, a tím způsobený nárůst obchodování s ní. Výsledky této práce zahrnují přehled trhu s kávou a poukazují na nové trendy v obchodování s ní.
Světový trh kávy
Vachová, Lucie ; Gullová, Soňa (vedoucí práce) ; Klosová, Anna (oponent)
Moje bakalářská práce na téma "Světový trh kávy" se dělí do tří hlavních kapitol: "Produkce a zpracování kávy", "Analýza světového trhu kávy" a "Budoucí vývoj a perspektivy na trhu kávy". První kapitola pojednává o původu kávy, kávovnících, sklizni a zpracování kávy různými metodami a také o přípravě a stolování kávy. Druhá kapitola, která je stěžejní kapitolou mé práce, analyzuje světový trh kávy. Informuje o největších producentech a spotřebitelích kávy, Mezinárodní kávové organizaci (ICO) a Mezinárodních kávových dohodách (ICA). Dále jsou zde zmíněny projekty ovlivňující pěstování, produkci i obchod s kávou. Zabývá se také obchodováním kávy na komoditních burzách a vývojem cen a faktory, které je ovlivňují. V poslední kapitole se věnuji perspektivám a budoucímu vývoji na trhu kávy.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.