| |
|
Franchising jako metoda vstupu na zahraniční trh
Humlová, Anna ; Turnerová, Lenka (vedoucí práce) ; Khelerová, Vladimíra (oponent)
Cílem této práce je vysvětlit podstatu franchisingu a na názorném příkladu ukázat, jak tato metoda funguje v praxi. Práce je rozdělena na tři části. V první teoretické jsou uvedeny výhody a nevýhody jak pro franchisora, tak pro franchisanta. Dále je zde popsána situace na českém trhu a další perspektivy vývoje, V druhé části je detailně popsán franchisingový projekt společnosti Daos Plus s.r.o. Ve třetí části jsou zveřejněny výsledky průzkumu, jež byl proveden mezi mladými lidmi a který mezi nimi zkoumá všeobecnou povědomost o franchisingu.
|
|
Franchising jako metoda vstupu na trh
Čapek, Jan ; Turnerová, Lenka (vedoucí práce) ; Khelerová, Vladimíra (oponent)
Tato bakalářská práce se zabývá franchisingem jako možnou formou vstupu na trh. Předkládaná práce je rozdělena na dvě stěžejní části. První z nich je tvořena obecnými definicemi a pojmy z oblasti franchisingu, druhá část popisuje konkrétní model franchisového konceptu v České republice. Cílem této bakalářské práce je aplikace získaných teoretických znalostí na případu fungujícího franchisového konceptu společnosti Remax Česká republika.
|
|
Franchising jako metoda vstupu na trh
Cibulka, Lukáš ; Turnerová, Lenka (vedoucí práce) ; Khelerová, Vladimíra (oponent)
V první části svojí práce se zaměřuji na analýzu franchisingu jako formy podnikání na konkrétním příkladu - konceptu Potrefená husa. V druhé části za pomocí metod analýzy a komparace rozebírám náročnost vstupu franchisingových konceptů na německý a český trh, kdy kritérii pro náročnost vstupu jsou koncentrace franchisingových konceptů na trhu, legislativní opora v daném státě, nabídka poradenských služeb a posledním kritériem je ekonomická náročnost vstupu na trh. V závěru své práce se dostávám k finální komparaci náročnosti vstupu franchisingu na trh v ČR a v SRN.
|
|
Franchisingový projekt Hračky Modré z nebe
Maňasová, Petra ; Turnerová, Lenka (vedoucí práce) ; Khelerová, Vladimíra (oponent)
Diplomová práce popisuje současný stav franchisingového typu podnikání v České republice. Hlavní část se věnuje franchisingovému systému a strategii budoucího projektu Hračky Modré z nebe. Představuje společnost Eltsen a.s., která by tento projekt chtěla v budoucnu uskutečnit, její historický vývoj a současnou situaci. Práce popisuje postup, který by společnost chtěla zvolit, aby se jí podařilo celý projekt realizovat.
|
|
Franchising jako moderní metoda vstupu na trh
Plešmídová, Dagmar ; Turnerová, Lenka (vedoucí práce) ; Khelerová, Vladimíra (oponent)
V této práci jsou popsána teoretická východiska franšízinku jako moderní metody vstupu na trh, je vysvětlen princip fungování franšízinku, jeho výhody i rizika. Dále je stručně charakterizován vznik, vývoj a současný stav franšízingu v České republice. V praktické části je popsáno fungování franšízinkového konceptu pekárenského řetězce Paneria, podmínky poskytování franšízy Paneria, podpora a servis franšízora příjemci franšízy. Následuje hodnocení a srovnání nákupního prostředí dvou franšízových prodejen firmy Paneria a dvou vlastních provozoven této společnosti.
|
|
Franchising jako metoda vstupu na trh
Švábová, Karolína ; Turnerová, Lenka (vedoucí práce)
Předkládaná bakalářská práce se zabývá franchisingem jako metodou vstupu na trh. Je rozdělena do dvou částí. V první - teoretické - popisuje historii, pojmy, definici, zásady a typy franchisingu. Druhá - praktická - se pak soustředí na příklad konkrétní firmy, která expanduje na nové trhy pomocí franchisingu. Je jí firma Yves Rocher. Cílem práce je analyzovat vhodnost franchisingového konceptu na příkladu firmy Yves Rocher.
|
|
Aplikace franchisingu v potravinářském odvětví
Holeček, Jan ; Šlechtová, Jitka (vedoucí práce) ; López, Beatriz (oponent)
Diplomová práce se zabývá aspekty podnikání franchisingových společností. První část práce se zabývá zařazením franchisingu v rámci podnikatelských sítí, charakteristikou subjektů, které se věnují a působí ve franchisingu a dále popisu potravinářského odvětví v ČR. Další část je zaměřena na konkrétní aspekty podnikání ve franchisingu, tedy na výběr franchisora franchisantem, podnikatelský plán, financování tohoto plánu a náležitostmi franchisingové smlouvy.
|
| |
|
Řízení lidských zdrojů ve franchisingu
Loukotová, Lucie ; Dvořáková, Dana (vedoucí práce) ; Šůla, Vladimír (oponent)
V diplomové práci jsou popsány specifika řízení lidských zdrojů ve franchisingu. Jsou zde uvedeny reálné příklady firem Yves Rocher a Subway. Z těchto praktických znalostí a pomocí teoretického základu jsou vyvozeny tři druhy strategií řízení lidských zdrojů ve franchisingových systémech. Jeden z těchto modelů je aplikován na společnost Pompo, která se připravuje na podnikání pomocí franchisingu. Jsou zde rozpracovány jednotlivé činnosti personálního managementu. V práci je také navržen franchisingový balík, který by měla společnost Pompo nabízet jako součást franchisingové licence.
|